Δράση Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα στον Δήμο Πέλλας

Info

WHAT will be done

Description:

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας και σε αυτές θα συμμετέχουν τάξεις από 11 σχολεία του Δήμου. Για λόγους ασφαλείας και για να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, η εκδήλωση θα διεξαχθεί δυο φορές, σε δυο ημέρες, λόγο μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων.

Οι δράσεις, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των μαθητών για την κυκλική οικονομία και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση για την Ανακύκλωση στον Δήμο Πέλλας και εισαγωγή στην έννοια της Κυκλικής Οικονομίας.

 

  • Ενημέρωση για τα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τον κύκλου ζωής τους και πως αυτός μπορεί να διευρυνθεί μέσα από καλές πρακτικές χρήσης, συντήρησης  και  ανακύκλωσης.

 

 

  • Ενημέρωση της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Πέλλας «Νοιάζομαι», για την δράση συλλογής ενδυμάτων που προορίζονται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

 

  • Workshop «Μεταποίησε-Επαναχρησιμοποίησε». Στο workshop αυτό θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές, από δημιουργό χειροποίητων προϊόντων, με ιδέες για τρόπους επαναχρησιμοποίησης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μέσω μεταποίησής τους.

 

  • Bazaar Ανταλλαγής ρούχων. Οι μαθητές θα μπορούν να φέρουν τα ρούχα/υφασμάτινα προϊόντα (υφασμάτινες τσάντες, πορτοφόλια, φουλάρια κλπ) που δεν χρησιμοποιούν πλέον για να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους. Για να προωθηθεί η έννοια της επαναχρησιμοποίησης και ανταλλαγής στους μαθητές, τους προτάθηκε να γράψουν ένα σημείωμα, που θα τοποθετήσουν μέσα στο ρούχο ή αξεσουάρ. Το σημείωμα αυτό μπορεί να περιέχει μια ιστορία που έζησαν φορώντας το αντικείμενο, την συναισθηματική του αξία (π.χ δώρο από αγαπημένο πρόσωπο, πρώτη αγορά από το χαρτζιλίκι τους ) ή μια ευχή για το πως θα ήθελαν να συνεχίσει η χρήση του αντικειμένου.

 

Επίσης, μέρος των δράσεων θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά σε δύο επιπλέον σχολεία, για τους μαθητές του εσπερινού Λυκείου Γιαννιτσών καθώς και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που λόγο ωραρίου  δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το πρωί.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ψηφιακός χάρτης με σημεία επιδιόρθωσης και μεταποίησης ενδυμάτων.

Location

WHERE it will take place

Country:

Greece

Address:

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Χατζηδημητρίου & Εθν. Αντίστασης
1
58100

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://www.giannitsa.gr/

Κατερίνα Ζαχαριάδου 2382350824
Τσέρκη Δέσποινα 2382350805
Γραμματεία Δημάρχου 2382350808
zaxariadouk@giannitsa.gr
tserki@giannitsa.gr

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

19/11/22, 20/11/22, 21/11/22, 22/11/22, 23/11/22, 24/11/22, 25/11/22, 26/11/22, 27/11/22

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuseThematic Focus: Circular and Sustainable Textiles

Help the world,
share this action!

Related actions