Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ στο 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Info

WHAT will be done

Description:

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ συμμετέχει  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων  ως προγραμματιστής  ενεργειών  με οργάνωση δράσης για την προώθηση ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ κλωστοϋφαντουργικών  προϊόντων,    στο σχολείο:  5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.  

 

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους:

  • ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ,
  • Φορέα διαχείρισης του δικτύου Ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων του Δήμου EASTWEST
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Απευθύνεται στους  μαθητές ,  τις μαθήτριες  καθώς και στους εκπαιδευτικούς του 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

Η ΔΡΑΣΗ περιλαμβάνει:

  1. Από τη σχολική μονάδα

Συλλογή  κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων  στο σχολείο.

Συγκεκριμένα οργανώνεται στο σχολείο,  συλλογή  κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων  προς ανακύκλωση, η οποία  θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά την εβδομάδα από Δευτέρα 21 Νοεμβρίου  έως  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022    όπου θα  ολοκληρωθεί η συγκέντρωσή τους.

Τα είδη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων  που μπορούν να συγκεντρωθούν προς  ανακύκλωση  είναι τα εξής:

ρούχα, παπούτσια, ζώνες, λούτρινα παιχνίδια, τσάντες, κουρτίνες, μικρές κουβέρτες και λοιπά υφασμάτινα είδη μικρών διαστάσεων.

Τα είδη ρουχισμού που θα φέρουν οι  μαθητές και οι μαθήτριες,  θα συγκεντρωθούν  σε ειδικό χώρο που θα ορισθεί από το σχολείο, θα πρέπει να είναι καθαρά, διπλωμένα και τοποθετημένα μέσα σε σακούλες που θα έχουν δεθεί. Τα παπούτσια επίσης θα πρέπει να βρίσκονται σε δεμένες σακούλες ώστε να μη διαχωριστούν τα ζευγάρια.

 

  1. Από το Δήμο

Παραλαβή, καταγραφή και μέτρηση των συγκεντρωμένων ειδών, από τον Φορέα Διαχείρισης του δικτύου (ειδικών κάδων) Ανακύκλωσης  κλωστοϋφαντουργικών  προϊόντων,   του Δήμου όπου ανήκει η σχολική μονάδα,   ώστε να αποτυπωθεί  το αποτέλεσμα της δράσης σε αριθμούς.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

  • Τα άριστα είδη από τα συγκεντρωμένα προϊόντα θα διατεθούν για δεύτερη χρήση, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν  το δρόμο της ανακύκλωσης.
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα ευαισθητοποιηθούν για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης των κλωστοϋφαντουργικών  προϊόντων και θα εξοικειωθούν με τη συλλογή  των αχρείαστων κλωστοϋφαντουργικών  προϊόντων προς ανακύκλωση. Ταυτόχρονα θα ενημερωθούν  πληρέστερα για τη χρήση των ειδικών  συλλεκτών-κάδων  κλωστοϋφαντουργικών  προϊόντων (για ρούχα, παπούτσια, κλπ),  του υπάρχοντος  δικτύου  Ανακύκλωσης   του Δήμου τους.
  • Η καταγραφή και η μέτρηση του συνολικού βάρους των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που θα συλλεχθούν, θα επιφέρει ανταποδοτικό όφελος (ανάλογα με το βάρος των συγκεντρωμένων προϊόντων), από τον Φορέα Διαχείρισης του δικτύου Ανακύκλωσης Ρούχων του Δήμου.  Το ανταποδοτικό όφελος που θα δημιουργηθεί, θα διατεθεί για κοινωνικές ανάγκες που θα επιλεχθούν.

Location

WHERE it will take place

Country:

Greece

Address:

ΛΑΡΙΣΑ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΤΣΙΛΑ
41223

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
# Educational Establishment

How can you get in contact:

https://dide.lar.sch.gr/site/

mail@dide.lar.sch.gr
Τηλ: 2414 400016
Η δράση απευθύνεται στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

21/11/22, 22/11/22, 23/11/22, 24/11/22, 25/11/22, 26/11/22, 27/11/22

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions