Boekenborrel: de eerste local circular science fiction roman

Info

WHAT will be done

Description:

Bold Branders is een project dat ontstond uit de eerste bootcamp van Vlaanderen Circulair in 2017.

Onze missie is om informatie over circulaire economie op een meer plezante en minder droge manier aan een groter publiek te presenteren. Voor duizenden jaren heeft de mens kennis, cultuur, normen en waarden van generatie tot generatie overgeleverd aan de hand van verhalen. Daarom dachten we ook om aan de hand van een verhaal Vlaanderen meer te vertellen over de circulaire economie. Als format dachten we aan boeken, want boeken zijn tijdloos. Andere duurzame ideeën zijn via proza wereldwijd verspreid, met misschien wel Rachel Carson’s “Dode Lente” (Silent Spring) als meest bekende voorbeeld. Vooral science fiction heeft al vele generaties van uitvinders en creatievelingen doen nadenken over bepaalde problemen en ideeën. Daarom besloten wij om een circulaire roman te schrijven.

Het boek is een laagdrempelige manier om op een leuke manier circulaire economie voor te stellen. Toch weergeven we de realiteit en stellen we het niet volledig rooskleurig voor. Ideaal voor mensen die interesse hebben in duurzaam leven en ondernemen, leven met minder afval…

Tot 8 november doen we een voorverkoop via crowdfunding: https://nl.ulule.com/bold-branders/

Op 23 november hebben we onze boekenborrel. Via de crowdfunding (maar ook later) kan je een ticket kopen. Tijdens de boekenborrel wordt het boek voorgesteld en laten we enkele sprekers, zoals de schrijfster van het boek, aan het woord. Thema is “hoe kunnen verhalen de transitie naar de circulaire economie versnellen?” Het boek wordt meegegeven tijdens de borrel.

Location

WHERE it will take place

Country:

Belgium
- Flanders

Address:

Antwerpen
Hardenvoort
13

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Bold Branders
# Association/NGO

How can you get in contact:

https://nl.ulule.com/bold-branders/

https://nl.ulule.com/bold-branders/
https://www.facebook.com/Furnistories/

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

23/11/2019

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Strict avoidance and reduction at sourceThematic Focus: invisible waste

Help the world,
share this action!

Related actions