Duurzame en circulaire werkkledijDuurzame en circulaire werkkledij

Info

WHAT will be done

Description:

De circulaire visie van Infrabel focust op duurzaamheid, input voor nieuwe processen aan het einde van de levenscyclus, kostenefficiëntie en afvalbeperking. Een hele uitdaging maar er zijn al tal van mooie voorbeelden bij Infrabel. Een ervan is onze duurzame en circulaire werkkledij.

Onze werkkledij beantwoordt aan een aantal duurzame criteria zoals: OEKO-TEX label, duurzame stoffen (bv. lyocell en gerecycleerd polyester), knopen en ritsen van hoge kwaliteit, betere kleurvastheid, verstelbare en makkelijker herstelbare kledingstukken, aandacht voor transport en verpakking …

Dankzij deze duurzame criteria:
– krijgen de kledingstukken een langere levensduur
– kan de kledij ecologischer gewassen worden (= waterbesparing)
– is de kledij comfortabeler
– verlagen we de CO2-uitstoot
– kan het materiaal van de kledingstukken na hun levensduur nog hergebruikt worden

Onze duurzame werkkledij en hun circulaire proces zijn het resultaat van een constructieve samenwerking tussen verschillende diensten en partners. Ze vormen samen een ‘circular community’ waardoor dit voorbeeld mooi aansluit bij het centrale thema van de EWAV-campagne van dit jaar!

In zijn concept is de werkkledij het resultaat van een samenwerking tussen het CSR-team, de preventiedienst, de dienst Procurement en het team Environment.

Kledingstukken die niet langer bruikbaar zijn, worden niet weggegooid maar door de medewerkers verzameld. De wasserijen halen de kledij op en keuren die bij het wasproces. Afgekeurde kledij/kledij einde levensduur wordt vervolgens door de wasserij verdeeld naar verschillende partners die de materialen op de meest duurzame manier verwerken volgens sterk evoluerende mogelijkheden en technieken.

Onbruikbare werkkledij krijgt zo een tweede leven!

De medewerkers werden hierover gesensibiliseerd via onze ’milieuflash’, een nieuwsbrief die verdeeld wordt naar alle betrokken werkzetels over het hele land. Daarnaast zullen we – zoals ieder jaar – ook stilstaan bij de Europese Week van de Afvalvermindering in een webnews: een nieuwsbericht op ons intranet voor alle personeelsleden. Ook in dit nieuwsbericht zullen we onze circulaire visie en onze duurzame werkkledij belichten.

Location

WHERE it will take place

Country:

Belgium - Brussels

Address:

Brussels
Fonsnylaan
13
1060

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Infrabel
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://infrabel.be/en
environment@infrabel.be

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

20/11/21, 21/11/21, 22/11/21, 23/11/21, 24/11/21, 25/11/21, 26/11/21, 27/11/21, 28/11/21

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions