F/ACT Movement

Info

WHAT will be done

Description:

F/ACT Movement är en moderörelse som vill inspirera till en beteendeförändring och ett skifte mot en mer hållbar klädkonsumtion. Utan att göra avkall på sin passion för kläder och mode har tio deltagare, så kallade f/activister, inte handlat några nyproducerade kläder under sex månader. Istället fick deltagarna hjälp och inspiration till att aktivera sina egna garderober utifrån en rad olika, mer hållbara lösningar. F/activisterna är nu klara med sin utmaning, men rörelsen fortsätter. Det har arrangerats en hel dag tillägnat hållbart mode, F/ACT Festival, på Världskulturmuseet i Göteborg. F/ACT fortsätter att spridas via Instagram och vi är idag tusentals som inspirerar varandra till att bli f/activister.

Under Europa minskar avfallet-veckan ska F/ACT Movement arrangera en stylingutmaning för alla följare. Utmaningen har avfallstema med en ny kategori varje dag: glas, plast, papper, mat och aluminium. Tanken är att man får inspireras av temat när man stylar sin outfit – för att aktivera garderoben och använda det man redan har istället för att köpa nytt. Kanske hade man faktiskt ett par örhängen i plexiglas som passar utmärkt till glas-temat? Eller en silvrig klänning som man kan styla på ett helt nytt sett, väl passande aluminium-temat? Det är upp till följaren att vara kreativ och sedan dela sina outfits under hashtaggen #factstylechallenge. Syftet är att visa att det går att använda de kläder man redan har, fast kanske på ett nytt sett som man inte tänkt på tidigare!

F/ACT Movement är ett samarbete mellan Göteborgsregionen, Re:textile och Swedish Fashion Council. Det finansieras av Naturvårdsverket och Västra Götalandsregionen.

Location

WHERE it will take place

Country:

Sweden

Address:

Göteborg
Anders Personsgatan
8
41664

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Göteborgsregionen
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://goteborgsregionen.se/

Olivia Whitehouse
olivia.whitehouse@goteborgsregionen.se
031-335 54 14

IG: @fact.movement
FB: F/ACT Movement
Hemsida: https://www.factmovement.se/

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

18/11/2019, 19/11/2019, 20/11/2019, 21/11/2019, 22/11/2019

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions