Haarlemmers aan de wormenbak!

Info

WHAT will be done

Description:

Haarlem aan de wormenbak
Maak waardevolle compost van je eigen afval, ook in de stad!
Kom woensdagmiddag 25 november naar het Veerkwartier. Ireen Laarakker, mede-oprichter van het Compostgilde laat zien hoe je ook in de stad je eigen afval kunt composteren.

Thuiscomposteren kan al op een klein balkon of zelfs in een meterkast. Of start een wijkcompostbak met je buren. Daarmee lever je direct een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien is het leuk om te doen en krijg je er eersteklas compost en plantenvoeding voor terug. Aansluitend aan de lezing kun je meedoen aan een workshop wormenbak maken.

Het Compostgilde wil consumenten en beleidsmakers laten zien dat thuiscomposteren een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van het afvalprobleem, en aan de vergroening van de stad. Met onze website en activiteiten maken we het consumenten makkelijk zelf aan de slag te gaan.

Doelstelling: 20 % van alle stadsbewoners composteert zelf in 2020
Thuiscomposteren wordt gezien als de meest logische manier om duurzaam met je afval om te gaan. In Basel, waar decentraal composteren actief gepromoot en ondersteund wordt doet wel 50% van de bewoners mee! In Brussel streeft men naar 20%. Het compostgilde neemt de Brusselse doelstelling over: Het compostgilde gaat voor 20% decentraal composteren in 2020, en roept Haarlemse beleidsmedewerkers, politici en consumenten op de handschoen op te pakken.

Workshop wormenbak maken
Na afloop van de lezing kun je meedoen aan de workshop. Je maakt zelf een wormenbak en krijgt informatie over het verzorgen van je wormen. Na afloop krijg je een handvol compostwormen mee naar huis zodat je meteen kunt beginnen met composteren. Composteren met wormen is reukloos en neemt weinig plek in. Ideaal dus voor in de stad.

Het Veerkwartier geeft het goede voorbeeld
De gastheer van deze middag, het Veerkwartier, gaat zelf ook wormcomposteren. En wel in een Balkonton. De Balkonton is een verticale tuin met ingebouwde wormenbak. Hij is vanaf woensdag te bewonderen bij het Veerkwartier.

Praktische gegevens lezing en workshop

Woensdag 25 november
14:00 lezing thuiscomposteren
14:30 Start workshop wormenbak
16:00 Einde

Locatie: Het veerkwartier, A.Hofmanweg 62, parkeren tegenover KPN toren.

Kosten voor deelname aan de workshop (voor materialen en wormen) bedragen €10,-. Inclusief 1 consumptie. Kinderen kunnen onder begeleiding van een volwassene meedoen. Je betaalt per gemaakte wormenbak.

inschrijven workshop via http://balkonton.nl/product/workshop-haarlem/

Aanmelden voor de lezing zonder deelname aan de workshop graag via een mail naar ireen@balkonton.nl

Het compostgilde is een initiatief van de Buurtcomposteerders, Balkonton, Studio Claire Horrn en The Homecomposters. Iedereen die onze doelstellingen deelt kan zich aansluiten. Gebruik hiervoor het contactformulier op www.compostgilde.nl.

Noot voor de redactie

Informatiebron broeikasgas uitstoot: Emission of greenhouse gases from home aerobic composting, anaerobic digestion and vermicomposting of household wastes in Brisbane (Australia), 2010, Yiu C Chan, Rajiv K Sinha and Weijin Wang
Informatiebron deelname compostering: Infofiche afval, leefmilieu Brussel http://document.environnement.brussels/opac_css/elecfile/IF%20Afval%20Compost%2004%20Basel%20NL

Meer informatie:

Ireen Laarakker (woordvoerder compostgilde)
06 3855 3833
ireen@balkonton.nl

www.compostgilde.nl (website in aanbouw)

Location

WHERE it will take place

Country:

Netherlands

Address:

Haarlem
Victorieplein
45
1078 PD

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Compostgilde

How can you get in contact:

www.compostgilde.nl
Woordvoerder

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

25/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions