“Hozz ki többet kevesebbõl!” címû kiállítás és workshop

Info

WHAT will be done

Description:

A “Hozz ki többet kevesebbõl!” címû kiállítás és workshop az idei év akció témájához szorosan kapcsolódik.

Ennek fényében egy egynapos program (2015. november 25) keretében délelõtt az általános- és középiskolás korosztályt szólítjuk meg. A diákok a “Hulladékból kreatív tárgyak” pályázati felhívásunkra készített pályamunkáikból álló kiállítással és díjátadóval, valamint a délutáni workshopon a 18 éven felüli fiatalokat, egyetemista hallgatókat vonjuk be a hulladékkeletkezés megelõzésének, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának, továbbá a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára, valamint a hulladékgazdálkodás kérdésköréhez kapcsolódóan a természetvédelemmel, levegõtisztaság-védelemmel és zajvédelemmel is megismerteti az érdeklõdõket.

Tervezett délutáni elõadások: EWWR kampány tapasztalatai és eredményessége, hulladékból termékek és ökotermékek kérdésköre, a komposztálásban rejlõ lehetõségek.

A díjazás megtervezése is a “Hozz ki többet kevesebbõl!” gondolatkörre épít, ugyanis a díjazottaknak nem tárgynyereményt adunk, hanem élménnyel, tudással gazdagodva vehetnek részt családjukkal a tervezett helyszínek programjain (belépõk).

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary

Address:

Budapest
Park utca
2
1223

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Herman Ottó Intézet
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

www.hermanottointezet.hu
hulladékgazdálkodási referens

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

25/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions