Hulladék diéta FKF módra

Info

WHAT will be done

Description:

Az FKF Nonprofit Zrt. széleskörû környezetvédelmi szemléletformáló és tájékoztató tevékenységet folytat a lakosság irányába. Ez alkalommal saját munkavállalóit szeretné megszólítani, felhívni figyelmüket a hulladék megelõzés fontosságára. Az akció keretében a hulladékcsökkentési hét idejére egyfajta fogadalomtételre buzdítja a Társaság munkavállalóit, önmegtartóztató „fogyókúrás” életmódra a hulladékkeletkezés csökkentése céljából. Természetesen az akció célja nemcsak az, hogy a kijelölt idõszakban Társaságunk dolgozói kevesebb hulladékot termeljenek, hanem az is, hogy a hét során kialakított új szokások beépüljenek a hétköznapi gondolkodásba. A fogadalmukat sikeresen megtartó munkavállalókat a Társaság jelképes ajándékokkal jutalmazza, ezáltal is kifejezésre juttatva, hogy Táraságunk fontosnak tartja a környezettudatos szemléletet.

A Hulladékcsökkentési Hét 9 napjára a résztvevõknek az alábbi hulladék diéta szabályait kell betartaniuk, és hulladéknaplóban beszámolniuk az eredményekrõl.

Tartózkodniuk kell az eldobható zacskók használatától. Minden bevásárláshoz kosarat, vászontáskát vagy más tartós bevásárlótáskát kell használniuk.
Tartózkodniuk kell az egyszer használatos, eldobható termékek használatától pl.: eldobható mûanyag vagy papír pohár, tányér, és evõeszköz, eldobható uzsonnás zacskó helyett uzsonnás doboz
Vásárlásaik során oda kell figyelniük, hogy több alternatíva esetén a kevesebb hulladékkeletkezéssel járó megoldást válasszák pl.: a zöldségeket és gyümölcsöket ne habtálcás csomagolásban vegyék meg, hanem a piacon kosárba, vagy újrafelhasznált zacskóba tegyék
nagyobb kiszerelés választása ha lehetséges, stb.
Tartózkodniuk kell az egyoldalas nyomtatástól. Minden az irodában vagy az otthonukban használt papírnak mindkét oldalát fel kell használniuk, vagy késõbbi felhasználásra félretenni.

A résztvevõk a „fogyókúra” végén be kell, hogy számoljanak eredményeikrõl, mennyire sikerült betartaniuk a szabályokat. A fogadalmaikat sikeresen magtartók a karcsúbb kukájuk mellett az FKF ajándékainak is örülhetnek majd.

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary

Address:

Budapest
Alföldi u.
7
1081

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

FKF Nonprofit Zrt.
# Business/Industry

How can you get in contact:

www.fkf.hu
PR fõmunkatárs

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

21/11/2015, 22/11/2015, 23/11/2015, 24/11/2015, 25/11/2015, 26/11/2015, 27/11/2015, 28/11/2015, 29/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Strict avoidance and reduction at source

Help the world,
share this action!

Related actions