Hulladékcsodák

Info

WHAT will be done

Description:

Intézményünk egy speciális iskola, ahol értelmileg sérült tanulókkal foglalkozunk. 311 tanulónk van és 133 pedagógus. Mint ÖKO Iskola, Madárbarát Iskola, fontos és kiemelt feladatunknak tekintjük a gyermekek érzékenyítését a környezetük védelme, megóvása iránt és több projektet is szervezünk minden évben a tanulóink számára.

Ezzel az akcióval is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel, kreativitással mennyivel kevesebb hulladék kerülne ki a kezeink közül. Ezért iskolánk osztályai számára egy újrahasznosítási akciót hírdetünk, ami illeszkedik az “Adj új életet tárgyaidnak” gondolathoz is. Egy tárlat létrehozása a cél, olyan alkotásokból, melyek hulladékból, kreatívan, innovatívan újragondolva kerülnek megvalósításra, kelnek újra életre. Ezt a kiállítást látogathatóvá tesszük a diákjaink és családjaik, dolgozóink és családjaik számára, illetve a további érdekl?dök részére is.

Mert ha jó példát mutatunk, ha segítve, de engedjük a gyermekeinket kreatívan gondolkodni, tevékenykedni, azzal hozzájárulunk földünk megóvásához és nem utolsó sorban gyermekeink szocializációjához, személyiségük fejlesztéséhez is.

Ezzel a galériával azt szeretnénk bemutatni, hogy a kidobásra ítélt anyagokból, tárgyainkból milyen fantasztikus, érdekes új dolgokat lehet alkotni!

Mottónk… Nézd meg jól mit dobsz ki, alkoss, formálj újat, egyedit!

Ehhez ad akciónk új szemléletet, ötletet és figyelmet a felesleges hulladékhalmozásra!

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary

Address:

Pécs
Épít?k útja
9.
7633

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Kollégium /PÉCSI ÉLTES EGYMI/
# Educational Establishment

How can you get in contact:

www.eltesm-pecs.sulinet.hu
e-mail

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

20/11/2017, 21/11/2017, 22/11/2017, 23/11/2017

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuse

Help the world,
share this action!

Related actions