Invigning av Återbruket med fokus på beteendeförändring

Info

WHAT will be done

Description:

Nu firar vi öppnandet av Återbruket!
Vi startar upp Europa minskar avfallet-veckan lördagen den 16 november klockan 10.00 med att vi fira öppnandet av nya insamlingsmottagningen Återbruket på Falu återvinningscentral. Välkommen till öppet hus och en händelserik dag!

Mellan klockan 10.00–14.00 välkomnar vi alla Falubor till ett öppet hus på Falu återvinningscentral. Så knyt skorna och ta bästa möjliga färdmedel upp till återvinningscentralen, för vi vill fira öppnandet tillsammans med dig!

Aktiviteter under öppet hus
Under lördagens öppet hus har du möjlighet att både uppleva och delta i olika aktiviteter:

Lämna dina överblivna saker vid Återbruket: Våra medarbetare visar hur mottagningen fungerar och ger dig tips på hur du med enkla medel kan återbruka mer för att minska avfallet.

Häng med på vår guidade busstur: Turen kommer att ta dig med på en resa som visar hur Falu kommun gått från soptipp till återbruk. Vi tror att det blir kan bli en ögonöppnare! Bussturen sker på anläggningen och du kliver på vid Återbruket. Vi kommer att köra turer varje hel- och halvtimme med start klockan 10.00 till 13.30. Turen tar cirka 20 minuter.

Träffa våra samarbetspartners: På plats vid Återbruket finns även Ta till vara, Röda korset, PMU Second hand, Human Bridge, Kompis Falun och Cykelköket som hämtar upp dina överblivna saker. De kommer att berätta mer om sina verksamheter och vad som händer med dina överblivna saker.

Gå på vernissage: Intill Återbruket finns ett antal konstverk som tagits fram av elever från Estetiska programmet på Lugnetgymnasiet. Temat är återbruk, så passa på och gå på vernissage!

Hitta till Återbruket
Återbruket ligger i en stor byggnad, precis i början av körslingan på återvinningscentralen. Tack vare placeringen blir det naturligt att tänka återbruk i första hand. Vi har helt enkelt gjort det lätt att göra rätt!

Location

WHERE it will take place

Country:

Sweden

Address:

Falun
Skyfallsvägen
20
791 77

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Falu Energi & Vatten AB
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

www.fev.se
Cajsa Hagberg, utvecklingsledare för återbruk i Falun

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

16/11/2019

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuse

Help the world,
share this action!

Related actions