Länge Leve Prylen / May the things live longer

Info

WHAT will be done

Description:

Länge Leve Prylen är ett samarbete mellan tre avfallsbolag i Nordvästra Skåne (NSR, Nårab och LSR) som startade inför EMA 2014 och som är sprunget ur att vi tillsammans har som mål om att minska avfallsmängderna i vår region. Denna höst (2017) har vi på NSR och Nårab använt plattformen för att uppmana och engagera våra kommuninvånare till att förlänga livet på sina prylar. Vi har fokuserat på hushållens grovavfall och främst på det som kommer in på våra återvinningscentraler. Grovavfall är en fraktion där vi ser en stor potential eftersom mycket av det som sorteras grovavfall på våra återvinningscentraler skulle kunna återbrukas.

Så under perioden 30/9-3/12 kommer vi göra en insats på fem av våra återvinningscentraler; Helsingborg, Ängelholm, Örkelljunga, Perstorp och Klippan. Vi vill få våra kommuninvånare att återbruka sina möbler, prylar och textil istället för att slänga det och på så sätt minska sitt avfall. Vi vill inspirera till att reparera och renovera sina saker och att sedan lämna dem vidare om man tröttnar på dem. För ju mer kärlek och omtanke man lägger på exempelvis sina kläder, möbler och andra saker, desto mindre avfall slängs på våra återvinningscentraler.

Under Europa Minskar Avfallet-veckan kommer vi sedan att dela med oss av fem korta filmer med budskap om att tänka annorlunda kring konsumtion, baserat på olika steg ur konsumtionshierarkin. Filmerna kommer att ha olika teman: #1 – Våga köp second hand, #2 – Reparera mera, #3 – Dela, låna, hyra, #4 – Gör om och #5 – Njut av det du har. Filmerna kommer att läggas upp på YouTube och marknadsföras i flera olika kanaler.

Vi vill med vårt projekt inspirera våra kommuninvånare och få dem att släppa lös sin kreativitet. Vi behöver hjälpas åt att släppa slit-och-släng attityden och börja återbruka!

Location

WHERE it will take place

Country:

Sweden

Address:

Helsingborg
Hjortshögsvägen
1
254 64

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Länge Leve Prylen – Ett samarbete mellan NSR och Nårab
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

www.langeleveprylen.se

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

18/11/2017, 19/11/2017, 20/11/2017, 21/11/2017, 22/11/2017, 23/11/2017, 24/11/2017, 25/11/2017, 26/11/2017

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuseThematic Focus: invisible waste

Help the world,
share this action!

Related actions