” Lássuk az egy heti mennyiséget, és csökkentsük a következõ héttõl! “

Info

WHAT will be done

Description:

Az ötlet szerint minden diákunk ( 130 fõ )+ 16 pedagógus kapna egy mûanyag hulladék gyûjtésre alkalmas zsákot, amelyet egy hét alatt (a Hulladékcsökkentési héten) tele kellene gyûjtenie. A megvalósításhoz a nagykanizsai Netta-?Pannonia Környezetvédelmi Kft. nyújt segítséget, akikkel elõzetesen megbeszéltük, hogy támogatják akciónkat. Természetesen a gyûjtési hét elõtt kioktatnánk a résztvevõket, hogy mi a “taposs laposra”,-elv és mi a megfelelõ hulladéktípus ami bele kerülhet a zsákba.
Ezzel kapcsolódunk cégük idei újításához, hogy házhoz mennek a szelektíven gyûjtött hulladékért. Ez a program városunkban szeptember hónapban kezdõdött, és nagyon fontos, hogy széles körben elterjedjen.
Az egy hét elteltével, bemutatnánk a gyerekeknek, hogy milyen mennyiségû hulladék keletkezett a hét alatt csak mûanyagból. A zsákokból “hegyet” raknánk, és érzékeltetnénk velük, hogy ez “csak” egy heti mennyiség, ezen kívül még más hulladéktípusból is sok keletkezik. A keletkezett hulladékmennyiséget a kft. munkatársi elszállítják, segítségükkel a hulladék további útjáról is tájékoztatjuk a diákokat, hogy a zsákokból hogyan kerül a sok hulladék újrahasznosításra. Megbeszéljük, megmutatjuk, milyen termékek készülnek ebbõl a hulladéktípusból.
Következõ lépésként pedig ötleteket adnánk otthonra,szülõknek, gyerekeknek, hogyan kellene a hulladék mennyiségét csökkenteni. milyen módok, lehetõségek adódnak arra, hogy már a keletkezés elõtt megkíséreljük csökkenteni a mennyiséget.

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary

Address:

Nagykanizsa
Rózsa u.
9
8800

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Szivárvány Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Nagykanizsa Rózsa u. 9.
# Educational Establishment

How can you get in contact:

http://www.szivarvanyegyminagykanizsa.hu/
gyógypedagógiai tanár, öko szakkör vezetõ

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

23/11/2015, 24/11/2015, 25/11/2015, 26/11/2015, 27/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions