Maak een wormenbak en composteer je eigen afval

Info

WHAT will be done

Description:

Maak van je eigen GFT afval waardevolle compost. Ook in de stad!

Vrijdag 27 november lanceert het Compostgilde haar website. Dit doen we door middel van een korte presentatie over thuiscomposteren en buurtcomposteren. Aansluitend kun je meedoen aan een workshop wormenbak maken.

Het Compostgilde wil consumenten en beleidsmakers laten zien dat thuiscomposteren een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van het afvalprobleem, en aan de vergroening van de stad. Met onze website en activiteiten maken we het consumenten makkelijk zelf aan de slag te gaan.

Thuiscomposteren kan al op een klein balkon of zelfs in een meterkast. Daarmee lever je direct een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien is het leuk om te doen en krijg je er eerste klas compost en plantenvoeding voor terug.

Doelstelling: 20 % van alle stadsbewoners composteert zelf in 2020

Thuiscomposteren wordt gezien als de meest logische manier om duurzaam met je afval om te gaan. In Basel, waar decentraal composteren actief gepromoot en ondersteund wordt doet wel 50% van de bewoners mee! In Brussel streeft men naar 20%. Het compostgilde neemt de Brusselse doelstelling over: Wij gaan voor 20% decentraal composteren in 2020, en roepen beleidsmedewerkers, politici en consumenten op de handschoen op te pakken.

Workshop wormenbak maken

Na afloop van de lancering kun je meedoen aan de workshop. Je maakt zelf een wormenbak en krijgt informatie over het verzorgen van je wormen. Na afloop krijg je een handvol compostwormen mee naar huis zodat je meteen kunt beginnen met composteren. Composteren met wormen is reukloos en neemt weinig plek in. Ideaal dus voor in de stad.

Kleinschalige duurzame landbouw in Noord

De gastheer van deze middag, stadslandbouwproject Noordoogst, zal ook kort een en ander vertellen over hoe zij met hun afvalstroom omgaan. Zo lopen er op het terrein varkens rond die gevoerd worden met het afval van de pannenkoekenboerderij. Voor wie wil is er na afloop een korte rondleiding over het terrein.

Location

WHERE it will take place

Country:

Netherlands

Address:

Amsterdam
Victorieplein
45
1078 PD

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Compostgilde
# Citizen(s)

How can you get in contact:

www.compostgilde.nl
Woordvoerder

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

27/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuseWaste sorting and recycling

Help the world,
share this action!

Related actions