Magisk vecka med osynligt avfall! Magic week and invisible waste!

Info

WHAT will be done

Description:

Vi satsar i år på en kampanj i sociala medier under EWWR veckan. Vårt fokus är det osynliga avfallet och att försöka belysa och synliggöra det genom digitala medier då det under rådande omständigheter är svårt att få till event som lockar många människor. Alla intervjuer filmas och läggs ut. Tanken är att vi synliggör det osynliga avfallet och att vi blandar fakta med goda råd men även har med en trollkarl som varje dag får i uppdrag att trolla bort avfall mm. Röda tråden blir att allt osynligt avfall inte försvinner utan finns kvar.

Vi har delat upp veckans dagar av olika material som har en stor påverkan och har ett högt osynligt avfall avtryck. Lördag och söndag kommer vi att göra inlägg och presentera vecka 48 genom att pressmeddela, på FB, Instagram och Instastories. Under veckan kommer vi att blanda inlägg med intervjuer och trolleri. Måndagen är det introduktion till EWWR och vi börjar med att intervjua Avfall Sverige och ställa frågor om osynligt avfall och hur vår branschorganisation jobbar med det. Vi ska varje dag visa på statistik för det osynliga avfallet. Tisdagen är det fokus på värstingen elektronik och vi intervjuar Fixiphone för att höra om lagning av mobiler och få tips om hur vi får våra mobiler att hålla längre. Vår trollkarl Gabriel trollar bort både mobiler och laptop. Vi tar oss också ut till ett stort mediaföretag och pratar konsumtion och försöker hitta konsumenter att intervjua. På onsdagen har vi fokus på textilier och har chefen på Human Bridge i heta stolen/soffan, vi tar pulsen på vad som kan återvinnas och varför det är så viktigt att just textilier ska användas längre och aldrig slängas i brännbart. En lokal fotbollsspelare från Gefle IF besöker oss på återvinningscentralen och blir utsatt för lite tävlingar. Gör intervju med en skomakare och visar att det går att laga snyggt!

Torsdagen viker vi åt matens påverkan, vilka val vi kan göra för att minska det osynliga avfallet. Vi kör bl a en “cook-along” med testpanel. Vi pratar lokalodlat, närodlat, odla själv, reko-ring mm. Möbler blir fredagens tema och vi besöker kommunens möbelpool för att se vad det är och ställa frågor. Vi pratar om återbruk och kanhända det trollas bort en container också.

Vi avslutar på lördagen med att ge goda exempel som förebygger osynligt avfall. Kanske blir det en tävling och vad händer med vår trollkarl?

Häng med på en magiskt spännande vecka!

 

Location

WHERE it will take place

Country:

Sweden

Address:

Gävle
Utmarksvägen
16
802 91

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Gästrike återvinnare
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://gastrikeatervinnare.se/

Eva Johansson
eva.johansson@gastrikeatervinnare.se
+46701675634

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

21/11/20, 22/11/20, 23/11/20, 24/11/20, 25/11/20, 26/11/20, 27/11/20, 28/11/20, 29/11/20

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions