»Ne zavrzi oblek, ohrani planet«

Info

WHAT will be done

Description:

    1. Posneli bomo film »Ne zavrzi oblek, ohrani planet«, ki ga bomo predvajali vsem učencem in delavcem šole ter ga vrteli tudi na šolski TV in spletni strani šole.
    2. Od ponedeljka, 21. do četrtka, 24. novembra, bomo med glavnimi odmori predstavljali pozabljena in zavržena (še uporabna) oblačila na modni reviji. Oblačila bomo tudi posneli in fotografirali ter jih objavili na šolski TV ter spletni strani. Želimo si, da bi čim več pozabljenih oblačil našlo svoje lastnike.
    3. Oblačila, ki bodo kljub vsem aktivnostim ostala v kotičku pozabljenih oblačil, bomo ponudili na eni izmed stojnic na šolskem božičnem bazarju (kot prodajalna iz druge roke). Prostovoljne prispevke bomo namenili v šolski sklad za socialno šibke učence.
    4. Že v tednu pred ETZO bomo po oddelkih ustvarjali izdelke iz različnih odpadnih materialov. Le-te bomo za prostovoljne prispevke ponudili na šolskem bazarju, kamor bomo povabili starše, ostale sorodnike učencev ter krajane. Izkupiček od prodaje bomo darovali v šolski sklad.
    5. V petek bomo izvedli še skupno očiščevalno akcijo šolske okolice ter zaključili z zbiralno akcijo odpadnega papirja, ki traja že od meseca oktobra.

Location

WHERE it will take place

Country:

Slovenia

Address:

Šmartno pri Slovenj Gradcu
Šmartno
69
2383

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Osnovna šola Šmartno pri Slovenj Gradcu
# Educational Establishment

How can you get in contact:

https://www.ossmartno-sg.si
E-pošta: os.smartno-sg@guest.arnes.si; Telefon: 02/8821910

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

21/11/22, 22/11/22, 23/11/22, 24/11/22, 25/11/22

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions