Še eni novi čevlji ne prinašajo sreče

Info

WHAT will be done

Description:

Vedno bolj nam je jasno, da nepremišljeno nakupovanje in posedovanje vedno več stvari ne prinaša tistega, kar si želimo: zadovoljstva, občutka sreče ter izpolnjenosti. Ampak še vedno padamo na akcije in neverjetne popuste ter verjamemo modnim gurujem, ki trende prilagajajo zato, da pospešujejo prodajo novih  izdelkov?

V javnem komunalnem podjetju Voka Snaga bomo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki letos poteka med 21. in 29. novembrom, govorili o problematiki nekritičnega hiperpotrošništva in se osredotočili predvsem na nekritično in pretirano nakupovanje oblačil, obutve in otroških igrač ter raziskali in seznanili javnost, kateri psihološki razlogi nas vodijo k temu, da se ne moremo upreti mamljivim (spletnim) akcijam, popustom ipd., čeprav izdelkov v resnici sploh ne potrebujemo. K sodelovanju smo zato povabili psihoterapevtko, ki se že vrsto let ukvarja s psihologijo nakupovanja in njenimi posledicami za okolje in družbo.

Ob bok nekritičnemu potrošništvu, ki ne upošteva, kakšno ceno plačajo ljudje in okolje, da srečneži v “razvitem” svetu lahko kupujemo poceni in imamo stalno na voljo nove, trendne, “must-have” izdelke, bomo postavili boljše, odgovornejše in trajnejše možnosti. Izpostavili bomo ozadje poceni izdelkov, sodobno suženjstvo, negativne vplive na okolje in pokazali alternative – nakup iz druge roke, izposojo,  delili napotke, ki prihranijo čas in denar ter  izpostavili primere dobrih praks, ki bi kot navdih za spremembe lahko služili še komu.

Komunikacijske aktivnosti bodo potekale prek spletne strani www.vokasnaga.si in prek FB profila JP VOKA SNAGA.

Location

WHERE it will take place

Country:

Slovenia

Address:

Mestna občina Ljubljana
Vodovodna cesta
90
1000

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

JP VOKA SNAGA d.o.o.
# Administration/Public Authority

How can you get in contact:

https://www.vokasnaga.si/
e-mail: vokasnaga@vokasnaga.si; FB: @vokasnaga

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

21/11/20, 22/11/20, 23/11/20, 24/11/20, 25/11/20, 26/11/20, 27/11/20, 28/11/20, 29/11/20

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Reuse and preparing for reuseStrict avoidance and reduction at source

Help the world,
share this action!

Related actions