Felhasznált csomagoló anyag mennyiségének csökkentéseFelhasznált csomagoló anyag mennyiségének csökkentése

Info

WHAT will be done

Description:

Cégünk a Monsanto Hungária Kft. a Bayer cégcsoport része. A farmosi üzem nagymagvú vetőmagok feldolgozásával foglalkozik. Telephelyünkön főleg borsó vetőmag fogadása, tisztítása, méretezése, valamint csávázás-csomagolása történik. Cégcsoportunk vállalta, hogy 2030-ra karbonsemlegessé válik, ezért több területen is zajlanak fenntarthatósági fejlesztések, nemzetközi csapatok alakultak, cégcsoport szintű monitorozási lehetőségek kerültek kialakításra. Európában több telephelyünk csatlakozott a Hulladékcsökkentési Héthez.
Annak érdekében, hogy termékünk minőségét a szállítás során is megőrizzük a raklapra halmozott terméket fóliázzuk. Tevékenységünk során nagy mennyiségű fóliát használunk.
Akciónk keretében – szakember bevonásával – a fóliázógépeink működését szeretnénk optimalizálni. Felmérjük, hogy jelenleg használt fóliánk 50-100%-al történő nyújtásával mekkora mennyiségű csomagolóanyagot tudunk megspórolni raklaponként, ami által nem csak a hulladékba kerülő, hanem a megvásárolandó fólia mennyisége is csökkenthető. További kisérletek során más tulajdonságú fóliák kipróbálása is megtörténik, amelytől további fóliamennyiség csökkenésre is számítunk. Reményeink szerint akár 20%-os csökkenés is elérhető a felhasznált csomagolóanyag mennyiség tekintetében.

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary
Hungary

Address:

Farmos
Szelei út
89.
2765

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Monsanto Hungária Kft.
# Business/Industry

How can you get in contact:

https://www.bayer.com/hu/hu/magyarorszag-rolunk
peter.balogh@bayer.com

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

23/11/21

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Check out other actions that will cover these themes:

Clean-up actions

Help the world,
share this action!

Related actions