“Ne dobd ki, használd újra!”

Info

WHAT will be done

Description:

1. A szülõk figyelmének felhívása a komposztálás hasznosságára.. Az óvodai komposztáló bemutatása (komposztálható anyagok). Komposztföld felhasználásának lehetõségei. “Komposztállatkákkal” ismerkedés. Elõadás és bemutató tartása a szülõk, gyermekek és érdeklõdõk részére.
2. Használt ruha és játék börze. Plakátokon felhívást intézünk a szülõkhöz, hogy a már kinõtt ruhákat és megunt játékokat ne a szemétbe dobják, vagy eltüzeljék, inkább hozzák be az óvodába. Életkor és méret szerint szortírozzuk azokat, majd lehetõséget biztosítunk rá, hogy elvihessék a családjuk részére a megfelelõ darabokat, természetesen ingyen. Reményeink szerint többen is találni fognak használható dolgokat a családjuknak, így kevesebb újat kell vásárolniuk.
A börzén kimaradt használt ruhákból az óvodásaink részére tornazsákokat, a szülõk részére bevásárló szatyrokat készítünk. A maradék rongyokat tömõanyagnak használjuk az óvodai bábok készítésénél. Ezzel is csökkenteni tudjuk a hulladékot. A varráshoz igénybe vesszük a szülõk segítségét.
3. A szelektív hulladékgyûjtés és újrahasznosítás keretein belül versenyt hirdetünk a családok részére: “Gondold újra kisgyermekként – újrahasznosított játékok” címmel. A hulladékból készített játékokat, eszközöket az óvodánkban megtekintésre kiállítjuk, majd a csoportjainkban használatba vehetik a gyermekek. Ezzel is igyekszünk felhívni a szülõk figyelmét arra, hogy kreatívan a hulladékból is lehet nagyon érdekes és értékes játékokat készíteni a gyermekek részére. A gyermekkel együtt készített játékot jobban megbecsülik és értékelik a gyermekek, fejlõdik fantáziájuk, kreativitásuk. Az ünnepek elõtt a gyermekek figyelmének felhívása arra, hogy nem mindig a drága játék a jó játék.

Location

WHERE it will take place

Country:

Hungary

Address:

Tiszakécske
Arany János utca
2
6060

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

Városi Óvodák és Bölcsõde Arany János utcai Óvoda
# Educational Establishment

How can you get in contact:

www.ovodak.tiszakecske.hu
tagintézmény vezetõ

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

25/11/2015, 26/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions