TrashUre Hunt avontuur

Info

WHAT will be done

Description:

Geen blikjes, stukken speelgoed, plastic, luiers, sigarettenpeuken en verdwaalde patatbakjes meer in de natuur. Wekelijks trekken steeds meer groepen mensen erop uit om van het afval dat zij tegenkomen ware schatten te creëren. Vanaf nu is de afvalbak een schatkist, oftewel een echte TrashUre Chest!

De spelregels zijn simpel: TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Wij zijn trots, maken avonturen mee en genieten van onze natuur.

Voordat de troep de prullenbak in gaat, worden er kunstwerken en schatten van gemaakt. Van plastic kastelen, exotische dieren van touw, autobanen van blik en verkleedpakken van visnet, achtergelaten speelgoed en nog veel meer…

Met TrashUre Hunt wordt duidelijk bewezen dat opruimen en plezier samen kunnen gaan. De deelnemers leren spelenderwijs wat in de natuur thuis hoort, en dat het schoon moet zijn, dat spullen kunstwerken kunnen zijn en hergebruikt kunnen worden. Tevens worden ze er bewust van dat het vervuilen van de natuur niet klopt. ‘”Want waarom zouden mensen plastic weggooien waar vissen dood van gaan?”, vragen de kersverse TrashUre Hunters zich af.

Plastic soep is een term die je tegenwoordig dagelijks tegenkomt in de media. Al het zwerfafval moet weg. Daar is iedereen het over eens. Met het opruimen van al dat afval zijn we al een stapje op weg. Maar als kinderen snappen dat dit afval nooit in de natuur terecht had moeten komen, pakken we het probleem veel grondiger aan. De TrashUre Hunt methode zorgt hiervoor door met de kinderen en ouders het TrashUre Huntspel te spelen. Zij worden zich er spelenderwijs van bewust dat een toekomst zonder plastic soep noodzakelijk is. Tijdens het spel vragen de jonge Hunters zich af waarom mensen niet nadenken over het afval dat zij in de natuur achterlaten.

Location

WHERE it will take place

Country:

Netherlands

Address:

Den Haag
Keizerstraat
87
2584 BC

Action Developer

WHO will run the show

Entity:

TrashUre Hunt
# Association/NGO

How can you get in contact:

http://trashurehunt.org/
Founder

• WHEN

will it happen?

Dates of the proposed action:

29/11/2015

• WHY

join hands and minds to prevent waste?

Help the world,
share this action!

Related actions